Budafoki Fúvósegylet

Budafoki Fúvósegylet

Budafoki Fúvósegylet

A Budafoki Fúvósegylet 2010-ben volt 20 esztendős. A zenekar a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola falai között kezdte meg működését, az iskola tanáraiból és növendékeiből. Mai napig ők alkotják a zenekar tagságát, de mindig van köztük jelenlegi zeneiskolás is. Az elmúlt húsz év alatt állandó résztvevői lettek a kerület rendezvényeinek: találkozhatunk velük koszorúzásokon, ünnepségeken, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, szereplői minden évben a Nagytétényi Szüreti Mulatságnak is.

Fontos szerepük van a hagyományőrzésben, a fúvószenei hagyományok újraélesztésében, megtartásában és fejlesztésében. Közel húsz alkalommal szervezték és rendezték meg a Budafoki Fúvóstalálkozót, mely szűkebb környezetünk rangos eseménye.
Eddig legalább negyven hazai és külföldi együttes fordult meg a fúvóstalálkozón, melynek célja a közös muzsikálás örömét biztosítani a résztvevő együtteseknek, zenei élményt nyújtani a közönségnek. Repertoárjukban a sváb népzenei hagyományok dallamain keresztül, a tradicionális fúvósmuzsikán át a kortárs zenéig sok műfaj szerepel.

Az együttes megalakulása óta rengeteg külföldi fellépésen vett részt, több mint tíz országba vitték a kerület jó hírét. A kitartó és eredményes munka elismerése a Kultúra 22 díj odaítélése, mellyel Budafok-Tétény megköszöni a Budafoki Fúvósegylet magas színvonalú részvételét a kerületi közéletben, ezután is számítva rájuk.

A BKTV fennállása alatt több alkalommal ellátogatott a zenekar koncertjeire, közösségi eseményeire. Az alábbiakban rövid betekintést kapunk a Fúvósegylet munkásságába.